Известие

Collapse
No announcement yet.

потят се прозорците

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

ае няма ли кои да оправи темата... това 'потат' просто ми изважда очите...
    Alfa Romeo 145 1.6 16V TSpark '98

Comment

Първоначално публикувано от Patsimir
      Днес отивам за поленов филтър, убедихте е А някъде има ли инфо кфе е филтъра и как се сменя?
      Според епер на всички 145-ци, че и на браво/а, мареа, ланча делта/дедра филтъра е един и същ, ама Аз като казах на продавача филтър за Алфа ми обяви цена 34лв. Е, после го намерих за 15лв....
      На кутийката му имаше инструкция с картинки.
      Сваляш дясната чистачка и кората под нея. Кората е закрепена отпред с 2 винта, а откъм стъклото е на щипки. Под нея има втора пластмаса с нещо като улей. Филтъра е онова мръсното под нея
      166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
      ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Каквито щете филтри сменяите, стъклата на всички италянки са така,клапите и да ги отваряте и затваряте проблема си остава. Спрей против изпотяване помага леко.
        Ама какво дасе прави карайте и това е
        Alfa Romeo EX 155 1.8SS,147jtd,156TS,156jtd,
        159 1.9 няколко. 2.4 няколко, Auto, ръчка - всичко
        NEW 159 2.0 JTDm Black TI

Comment

Първоначално публикувано от tonov
          Днес отивам за поленов филтър, убедихте е А някъде има ли инфо кфе е филтъра и как се сменя?
          Според епер на всички 145-ци, че и на браво/а, мареа, ланча делта/дедра филтъра е един и същ, ама Аз като казах на продавача филтър за Алфа ми обяви цена 34лв. Е, после го намерих за 15лв....
          На кутийката му имаше инструкция с картинки.
          Сваляш дясната чистачка и кората под нея. Кората е закрепена отпред с 2 винта, а откъм стъклото е на щипки. Под нея има втора пластмаса с нещо като улей. Филтъра е онова мръсното под нея
          Това ме навежда на мисълта че моята няма филтър, защото когато вадих тази кора видях отдолу направо перката на парното или нещо подобно. Нямаше мръсен филтър
          146 1.6 Boxer '96

Comment

ми аз моят филтър го смених преди 2 месеца с нов разбира се
            и положението е както си беше и преди
            смисъл явно и стария си беше ОК
            а за смяната ... ми не е много лесно .. ма не е и особено трудно
            Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 210 кавала ... и малко отгоре
            Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW .. бързият влак
            Renault Clio DCi 2018 .. без коментар .. да е щастлива жената

Comment

аз като си смених филтъра (тоест ми го смениха) всичко е ок.

http://www.facebook.com/VenturaGarage
              Sotiris Rokkos: "Neno you gave me scary feelings I did not ever feel before in my 30 years experience of racing... you know..."

Comment

Първоначално публикувано от ne0
                аз като си смених филтъра (тоест ми го смениха) всичко е ок.
                Абе да ви кажа аз да чукна на дърво и аз неам проблеми с потенето.
                98` Alfa Romeo 145 1.4i 16V Twin Spark 103 mad italian horses...

Comment

Първоначално публикувано от nikola_n
                  Първоначално публикувано от tonov
                  .....Под нея има втора пластмаса с нещо като улей. Филтъра е онова мръсното под нея
                  Това ме навежда на мисълта че моята няма филтър, защото когато вадих тази кора видях отдолу направо перката на парното или нещо подобно. Нямаше мръсен филтър
                  точно там стои филтъра, в една пластмасова рамка. То е добре да си сложиш, че всичката гняс от вънка се набива в перката и по въздуховодите
                  166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
                  ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

При всички коли е така със стъклата,но трябва да е в допустими граници примисълта,че са сменени филтрите и всичко друго е ок. При БВТ-то имаше проблем от радиаторчето на парното.Наляхме в антифриза една USA добавка предназначена за пропуски по системата и всичко се оправи.
                    Ако Ви интересува добавката,ще Ви я напиша допълнително,че нея помня сега.
                    Това се далжи според мен на разликите в температурите в купето и отвън.В къщи по същият,начин в това време.Запечатан съм с изолации отвън и отвътре и неработят ли климатиците прозорците се потят.По тоя въпрос що информация сам изчел в интернет.
                    На моята каляска,ако и затвовя клапата за въздух отвън не след дълго започват да се потят.Започва да завъртва въздуха само в купето и ефекта е готов.
                    Alfa Romeo 166 2.4 jtd 140HP 10.2001
                    ------------------------------------------

Comment

момчета доста късно се включвам ама отговора на въпроса е много лесен алфите ви са добре уплатнени.Със старата алфа тоя проблем го нямаше Просто си дръж леко отворен прозореца
                      Alfa Romeo 146TD '97 156 2.4 20v
                      sigpic

Comment

или пуснете климатика на AUTO и намалете темпепатурата на 20-26 градоса и сте ОК
                        Alfa Romeo 146TD '97 156 2.4 20v
                        sigpic

Comment

Аз немога да разбера защо всяка зима се пуска тази тема поразтърсете се малко и ще намерите поне 2-3 такива теми и всяка година си дъвчеме едно и също Прозорците не се потят само от това че са ви мръсни филтрите а колегата го каза тези коли са доста добре уплътнени и шумоизолирани/особено боксерите/.При мен например открих че отдолу под мокета всичко е вир вода явно някоя тапа а няма
                          Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                          Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                          Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Working...
                          X