ае няма ли кои да оправи темата... това 'потат' просто ми изважда очите...
Известие
Collapse
No announcement yet.
потят се прозорците
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от PatsimirДнес отивам за поленов филтър, убедихте еА някъде има ли инфо кфе е филтъра и как се сменя?
Аз като казах на продавача филтър за Алфа ми обяви цена 34лв.
Е, после го намерих за 15лв....
На кутийката му имаше инструкция с картинки.
Сваляш дясната чистачка и кората под нея. Кората е закрепена отпред с 2 винта, а откъм стъклото е на щипки. Под нея има втора пластмаса с нещо като улей. Филтъра е онова мръсното под нея166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer
Comment
-
Каквито щете филтри сменяите, стъклата на всички италянки са така,клапите и да ги отваряте и затваряте проблема си остава. Спрей против изпотяване помага леко.
Ама какво дасе правикарайте и това е
Alfa Romeo EX 155 1.8SS,147jtd,156TS,156jtd,
159 1.9 няколко. 2.4 няколко, Auto, ръчка - всичко
NEW 159 2.0 JTDm Black TI
Comment
-
Първоначално публикувано от tonovПървоначално публикувано от PatsimirДнес отивам за поленов филтър, убедихте еА някъде има ли инфо кфе е филтъра и как се сменя?
Аз като казах на продавача филтър за Алфа ми обяви цена 34лв.
Е, после го намерих за 15лв....
На кутийката му имаше инструкция с картинки.
Сваляш дясната чистачка и кората под нея. Кората е закрепена отпред с 2 винта, а откъм стъклото е на щипки. Под нея има втора пластмаса с нещо като улей. Филтъра е онова мръсното под нея
Comment
-
ми аз моят филтър го смених преди 2 месеца с нов разбира се
и положението е както си беше и преди
смисъл явно и стария си беше ОК
а за смяната ... ми не е много лесно .. ма не е и особено трудноAlfa Romeo Brera 2.4 JTDm 210 кавала ... и малко отгоре
Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW .. бързият влак
Renault Clio DCi 2018 .. без коментар .. да е щастлива жената
Comment
-
аз като си смених филтъра (тоест ми го смениха) всичко е ок.
http://www.facebook.com/VenturaGarage
Sotiris Rokkos: "Neno you gave me scary feelings I did not ever feel before in my 30 years experience of racing... you know..."
Comment
-
Първоначално публикувано от nikola_nПървоначално публикувано от tonovПървоначално публикувано от PatsimirДнес отивам за поленов филтър, убедихте еА някъде има ли инфо кфе е филтъра и как се сменя?
точно там стои филтъра, в една пластмасова рамка. То е добре да си сложиш, че всичката гняс от вънка се набива в перката и по въздуховодите
166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer
Comment
-
При всички коли е така със стъклата,но трябва да е в допустими граници примисълта,че са сменени филтрите и всичко друго е ок. При БВТ-то имаше проблем от радиаторчето на парното.Наляхме в антифриза една USA добавка предназначена за пропуски по системата и всичко се оправи.
Ако Ви интересува добавката,ще Ви я напиша допълнително,че нея помня сега.
Това се далжи според мен на разликите в температурите в купето и отвън.В къщи по същият,начин в това време.Запечатан съм с изолации отвън и отвътре и неработят ли климатиците прозорците се потят.По тоя въпрос що информация сам изчел в интернет.
На моята каляска,ако и затвовя клапата за въздух отвън не след дълго започват да се потят.Започва да завъртва въздуха само в купето и ефекта е готов.Alfa Romeo 166 2.4 jtd 140HP 10.2001
------------------------------------------
Comment
-
Аз немога да разбера защо всяка зима се пуска тази темапоразтърсете се малко и ще намерите поне 2-3 такива теми и всяка година си дъвчеме едно и също
Прозорците не се потят само от това че са ви мръсни филтрите а колегата го каза тези коли са доста добре уплътнени и шумоизолирани/особено боксерите/.При мен например открих че отдолу под мокета всичко е вир вода
явно някоя тапа а няма
Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
Piaggio Liberty 05" 50cc 2T
Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex
Comment
Comment